دادبه: شخصیت رفتاری اسلامی ندوشن با شخصیت آثارش یکی بود، طهاری: روشنفکری مبنای اصلی آثار ندوشن

به گزارش وبلاگ بام شهر، به گزارش خبرنگار خبرنگاران در یزد، نخستین مراسم سالگرد مرحوم دکتر اسلامی ندوشن چهارشنبه شب با حضور اصغر دادبه نویسنده مطرح کشوری و جمعی از مسئولان کشوری و استانی در تالار فرهنگ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد برگزار گردید.

دادبه: شخصیت رفتاری اسلامی ندوشن با شخصیت آثارش یکی بود، طهاری: روشنفکری مبنای اصلی آثار ندوشن

احسان عابدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد در این مراسم گفت: دکتر اسلامی ندوشن یکی از مفاخر فرهنگ و ادب کشورمان بود.

وی اعلام کرد: آشنایی من با وی با کتاب جان، دنیا بین بود و در دوران دانشجویی خود توجه ویژه ای به ایشان داشتم و آنجا مرحوم اسلامی ندوشن به این می پردازد که هرچند ما با فوران تکنولوژی و پیشرفت های مختلف روبرو باشیم باز هم بی احتیاج از ادبیات نخواهیم بود.

عابدی ادامه داد: ما جز معدود ملت هایی هستیم که آوایی مانند داستان و شعر و ادبیات داریم و از همه ما می خواهند که به آن ببالیم و افتخار کنیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد گفت: بزرگداشت مفاخر یکی از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که امسال نیز در امسال به مناسبت نخستین سالگرد درگذشت استاد این برنامه را اجرا می کنیم.

وی گفت: اسلامی ندوشن ها بزرگانی هستند که باعث می شوند که ما ایران را از یاد نبریم.

اسلام ندوشن از خود را از یاد برد اما ایران را هرگز از یاد نبرد

اصغر دادبه، نویسنده و فیلسوف کشورمان در این مراسم گفت: اسلامی ندوشن مردی است که همه عمرش از ایران سخن گفت.

وی اضافه نمود: من در سخنرانی زمستان 1397 مطرح کردم و نوشتم که چرا نباید ایران را از یاد برد و از آن غافل شد و محور آن بحث نیز این بود که اگر بتوانید مظروف بی ظرف پیدا کنید آن وقت می توانید بگویید ایران چه ارزشی دارد.

دادبه ادامه داد: ارزش های ما ملی و دینی است و باید ببینیم که ظرف آن کجاست.

این نویسنده کشورمان اعلام کرد: اسلامی ندوشن آن ظرف را از یاد نبرده است و اگر لحظاتی خود را از یاد برده اما ایران را از یاد نبرده است و در خدمت آن ظرف بود.

وی ادامه داد: بنیاد، فرهنگ و حکمت عملی ما است.

این نویسنده یزدی اعلام کرد: یکی از مباحث مهمی که در اندیشه دکتر اسلامی مورد توجه قرار گرفته در مورد سنت و مدرنیته بوده است.

دادبه اعلام کرد: در قصه های قدیم ما به اشراق توجه داشتیم و در دوره ای نیز بر آن تأکید کردیم اما زمانی که عقلانیت را از یاد بردیم گرفتار شدیم و فاجعه به بار آمد.

وی ادامه داد: بزرگان ما هرگز از عقل دوری نکردند و حرکت نهایی را عقل میدانستند و معتقد بودند که در پرتو تربیت اخلاقی شهود نیز باید پیدا گردد یعنی هم ملا گردد و هم آدم.

این نویسنده یزدی اعلام کرد: سهروردی در متدلوژی خود نیز معتقد بر عقل و منطق است و بیان می نماید که سنت ما جنبه اخلاقی دارد و در نهایت نیز به نقطه تعادل می رسد و معتقد است که اگر تعادل ایجاد نگردد گرفتاری های ویژه خواهد داشت.

طاهری از اساتید و نویسندگان کشوری نیز در این مراسم گفت: در تاریخ معاصر ما استادان در سه مقام استاد و معلم، محقق و پژوهشگر و روشنفکری هستند.

وی اعلام کرد: بعضی از استادان ما در این سه عرصه حضور داشتند و مرحوم اسلامی ندوشن در عین این که پژوهشگر پیروز بودند اما جنبه روشنفکری وی بسیار مهم بوده و تفسیر های وی که از مولانا، حافظ و سعدی است، روشنگرانه است.

این پژوهشگر کشوری اعلام کرد: روشنفکر اصولاً کسی است که دغدغه امروز و فردا دارد و ما در آثار دکتر اسلامی ندوشن این را شاهد هستیم.

طاهری گفت: اسلامی در بیدارگری کوشش می کرد و هدف اصلی وی انسانیت بود و مبنای اصلی روشنکفری وی این بوده که مروج و مشوق انسانیت در جامعه باشد.

وی اعلام کرد: توجه به انسانیت در آثار دکتر اسلامی فراوان از آن یاد شده که از حدود 20 عنوان کتاب وی این را شاهد هستیم.

وی ادامه داد: در تمام بحث ها روی سخن دکتر با هم روزگاران خود و نیز مخاطب به آیندگان است و همواره وظیفه شورا ها و میدانسته که هشدار داده و حرف های خود را برای آیندگان به یادگار بگذارد.

این استاد دانشگاه اعلام کرد: تأکید وی امروز و فردا است و بن مایه های وی نیز در روشنکفری و بیدارگری جامعه بوده و دکتر اسلامی از معدود رونشکفرانی بود که گرایش به چپ پیدا نکرد و نوشته های وی روشن و صریح بود.

طاهری اعلام کرد: هنر وی این بود که مباحث و اندیشه های خود را بیان می کرد و هرکسی به راحتی علیه او استدلال می کردند و وی به هیچ عنوان مفاهیم را به وسیله ترجمه به مخاطبان منتقل نمی کرد.

وی اعلام کرد: بیشترین دانشمندان در آثار و کتاب یک شخصیت هستند اما در آداب اجتماعی خود شخصیت دیگری هستند و این بیماری مصموم جامعه ما است که دانشمندان ما در عرصه سخن و رفتار متفاوت هستند ولی دکتر اسلامی ندوشن تنها کسی بود که اسلامی کتاب های وی همان دکتر اسلامی است و هیچ افتراق و جدایی میان آثار و رفتار وی نبود و خودش در کتاب هایش به آن اشاره نموده است.

تهیه بیش از 50 مستند از 50 شخصیت ادبی و فرهنگی کشور

علیرضا حسینی کارگردان و تهیه کننده مستند فرزند ایران نیز در این مراسم گفت: ما از سال 95 تصمیم به شروع این فیلم کردیم و هدف ما نیز 50 قسمت بود که در مورد هر کدام از شخصیت های فرهنگی و ادبی کشورمان مستند تهیه می گردد.

وی اعلام کرد: از سال 95 قرار بود که دکتر به کشورمان تشریف بیاورند اما اتفاق نیافتاده و مجبور شدیم بدون حضور استاد با مصاحبه ها فیلم تهیه کنیم.

وی گفت: ایران هم به دکتر اسلامی ندوشن می بالد و عشق دو طرفه است.

در این مراسم نیز از کتاب ایران نامه گزیده دیدگاه های مرحوم اسلامی ندوشن درباره ایران به خط استاد امیرخانی و استاد محمود رهبران از خوشنویسان برجسته کشور کتابت شده رونمایی شد.

بعلاوه مستند 70 دقیقه ای فرزند ایران کاری از مرکز توسعه سینمای مستند تجربی و پویانمایی است، رونمایی شد.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران

به "دادبه: شخصیت رفتاری اسلامی ندوشن با شخصیت آثارش یکی بود، طهاری: روشنفکری مبنای اصلی آثار ندوشن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دادبه: شخصیت رفتاری اسلامی ندوشن با شخصیت آثارش یکی بود، طهاری: روشنفکری مبنای اصلی آثار ندوشن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید