طرز تهیه ترشی مدیترانه ای؛ چاشنی خوشمزه و هیجان انگیز برای غذا

به گزارش وبلاگ بام شهر، خبرنگارانـ ترشی ها ازجمله مخلفات خوشمزه ای هستند که در کنار وعده های غذایی سرو می شوند و تنوع بالایی دارند. فصل اصلی تهیه ترشی معمولا پاییز و زمستان است. در این فصل گل کلم که پایه اصلی بیشتر ترشی هاست، به بازار می آید که می توانید ترشی های متنوعی را با آن تهیه کنید.

طرز تهیه ترشی مدیترانه ای؛ چاشنی خوشمزه و هیجان انگیز برای غذا

ترشی مدیترانه ای یکی از انواع ترشی های خوشمزه و خوش آب و رنگ است که از ترکیب سبزیجات رنگی مانند هویج، فلفل دلمه ای، قارچ، گل کلم، فلفل هالوپینو و... تهیه می گردد. ما معمولا این ترشی خوشمزه را در بازار و فروشگاه های مواد غذایی به صورت بسته بندی و فله می بینیم؛ اما شما می توانید با روشی بسیار ساده در منزل این ترشی خوش طعم را تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

در ادامه این مطلب طرز تهیه ترشی مدیترانه ای همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن بعلاوه آموزش ادویه مخصوص ترشی تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه ترشی مدیترانه ای

گوجه فرنگی: 1 کیلوگرم

هویج بزرگ: 1 عدد

گل کلم: 400 گرم

فلفل هالوپینو: 10 عدد

فلفل دلمه ای قرمز: 1 عدد

سیر: 10 حبه

قارچ ریز دکمه ای: 100 گرم

زیتون بدون هسته: 1 لیوان

خیارشور ریز کوچک: 1 لیوان

ترشی لگجی آماده: نصف پیمانه

سرکه: یک و نیم پیمانه

نمک: به اندازه لازم

ادویه مخصوص ترشی: 1 قاشق غذاخوری

نکات مربوط به مواد اولیه

1ـ نکات مربوط به ادویه ترشی

ادویه ترشی مخلوطی از چند ادویه است که عطر و طعم بی نظیری به ترشی می دهند. ادویه ترشی را می توانید از عطاری ها و یا فروشگاه های مواد غذایی معتبر تهیه کنید؛ بعلاوه می توانید ادویه ترشی را خودتان در منزل تهیه کنید. برای تهیه ادویه مخصوص ترشی همه ادویه های زیر را با هم مخلوط کنید:

پودر تخم گشنیز: 5 قاشق چای خوری

پودر گلپر: 1 قاشق چای خوری

پودر دارچین: 1 قاشق چای خوری

پودر زیره سبز: 2 قاشق چای خوری

پودر جوز هندی: نصف قاشق چای خوری

فلفل سیاه: 1 قاشق چای خوری

فلفل قرمز: 1 قاشق چای خوری

پودر رازیانه: 1 قاشق چای خوری

ترکیب پودر مرزه، ترخان، گشنیز و نعناع خشک: 2 قاشق چای خوری

2 ـ نکات مربوط به گل کلم

گل کلم یکی از سبزیجات بسیار پر خاصیت و سرشار از فیبر است که دارای انواع ویتامین های گروه c، b، k و مقادیر قابل توجهی از پتاسیم، منگنز، منیزیم و فسفر است. گل کلم سالم و تازه باید کاملا سفید باشد و لکه های سیاه روی گلم کلم نشانه کهنگی آن است. سطح گل کلم باید کاملا ترد و تازه باشد و آثار له شدگی نداشته باشد. بعلاوه برگ های گل کلم تازه باید به رنگ سبز روشن باشد. گل کلم را می توانید بدون اینکه بشویید، به مدت 5 روز در یخچال و داخل کیسه کاملا خشک و با سر باز نگهداری کنید.

3 ـ نکات مربوط به سرکه

سرکه ها انواع گوناگونی دارند و برترین نوع سرکه برای تهیه ترشی سرکه انگور است. رنگ سرکه انگور قرمز است و طعم ملایم تری نسبت به سرکه سفید دارد.

4 ـ نکات مربوط به زیتون

زیتون یکی از خوشمزه ترین و مفیدترین خوردنی های همراه با غذاست که لذت غذا خوردن را چندین برابر می نماید و از ارزش غذایی بالایی برخودار است. زیتون سیاه به علت داشتن ویتامین آ می تواند سلامتی چشم و بینایی را بهبود ببخشد. برخی مطالعات دانشمندان نشان داده است که خوردن زیتون سیاه موجب تسکین برخی درد ها در مفاصل می گردد. زیتون سیاه حاوی برخی خواص ضد التهاب قوی است که می تواند از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری کند. مصرف زیتون سیاه به طور منظم می تواند به تنظیم سطح قند خون یاری کند.

حال که با برخی خواص زیتون آشنا شدید، ممکن است این سوال برای تان پیش بیاید که اگر زیتونی که خریده اید تلخ بود، چطور باید تلخی آن را بگیرید؟

همه انواع زیتون ها تلخ هستند که راه از بین بردن تلخی آن شستشوی چندباره آن ها با آب است؛ یعنی اینکه زیتون ها را سه تا چهار بار باید بشویید. سپس بعد از هر بار شستن در آب نمک بخوابانید تا طعم مطلوبی به دست بیاورد. پس از اینکه تلخی زیتون ها از بین رفت، دوباره آن ها را در آب نمک که میزان شوری آن مطابق میل شماست، بریزید؛ سپس روی زیتون ها 2 قاشق روغن زیتون و یک قاشق گل پر بریزید و در جای خنک به غیر از یخچال نگه دارید.

طرز تهیه ترشی مدیترانه ای

1 ـ برای آغاز کار ابتدا گوجه فرنگی را پوست کنید؛ سپس پوره کنید و داخل قابلمه بریزید و روی اجاق گاز بگذارید تا گوجه با حرارت کم به مدت ده دقیقه بجوشد.

2 ـ در این فاصله گل کلم، هویج، سیر، فلفل دلمه ای قرمز و فلفل هالوپینو را خرد کنید و به پوره گوجه فرنگی اضافه کنید. سرکه را همراه با نمک و ادویه ترشی به مواد اضافه کنید و 15 دقیقه زمان بدهید تا مواد ترشی با گوجه بجوشد و کمی بپزد؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا مواد ترشی خنک گردد.

3 ـ قارچ ها را خوب بشویید و داخل یک قابلمه آب جوش بریزید و کمی نمک و آبلیمو به آن اضافه کنید. اجازه بدهید قارچ دو دقیقه بجوشد؛ سپس آن ها را از آب جوش خارج و داخل آب یخ بریزید و اجازه بدهید دو دقیقه بماند؛ سپس آبکش کنید. با این روش قارچ در اصطلاح بلانچ می گردد و بعد از اضافه کردن به ترشی تغییر رنگ نمی دهد.

4 ـ وقتی مواد ترشی خنک شد، قارچ بلانچ شده، زیتون بدون هسته، خیار شور و در صورت تمایل ترشی لجگی را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید؛ سپس ترشی مدیترانه ای خوشمزه شما آماده سرو است که می توانید داخل شیشه های تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید، نوش جان.

نکاتی که باید در تهیه انواع ترشی رعایت کنید

1- ترشی را در ظرف شیشه ای بریزید. ظرفی که برای ترشی در نظر گرفته اید، باید کاملاً تمیز و خشک باشد. در غیر این صورت ترشی کپک می زند. در ظرف را هم محکم ببندید تا هوا نکشد. اگر هوا بکشد، ترشی خراب می گردد.

2- ترشی را حتماً در جای خنک به دور از نور خورشید و ترجیحاً در داخل یخچال نگهداری کنید.

3- در ریختن ادویه ترشی و نمک زیاده روی نکنید. برخی ها در تهیه ترشی به قدری ادویه را زیاد می ریزند که تمام مواد ترشی عطر و طعم اصلی خودشان را از دست می دهند.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه ترشی مدیترانه ای؛ چاشنی خوشمزه و هیجان انگیز برای غذا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی مدیترانه ای؛ چاشنی خوشمزه و هیجان انگیز برای غذا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید