آفلاتوکسینِ شیر در آمریکا 5 برابرِ استانداردهای ایران

به گزارش وبلاگ بام شهر، رییس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی کشور ضمن مقایسه میزان مجاز وجود آفلاتوکسین در شیر در ایران با دیگر کشورها گفت: میزان مجاز آفلاتوکسین در شیر در آمریکا پنج برابر استانداردهای ایران است.

آفلاتوکسینِ شیر در آمریکا 5 برابرِ استانداردهای ایران

دکتر جلال الدین میرزای رزاز - رییس انجمن تغذیه ایران در گفت وگو با وبلاگ بام شهر، با اشاره به حواشی وجود سم آفلاتوکسین در مواد لبنی و به ویژه شیر، گفت: یکی از مهم ترین مسایل در خصوص آلاینده ها و میزان آنها در محصولات غذایی، نحوه جمع آوری اطلاعات و روش های آزمون آن هاست. زیرا افرادی که با موضوع آنالیز ریسک آلاینده ها آشنایی دارند، می دانند که با تفاوت در روش آنالیز و نمونه برداری نتایج متفاوتی در آنالیز آلاینده ها به وقوع خواهد پیوست. بنابراین آنالیز چند مطالعه پراکنده دانشجویی نمی تواند مبنای صحیحی برای درک میزان آلاینده هایی همچون آفلاتوکسین آن هم در ماتریکسی پیچیده همچون شیر باشد.

میزان آفلاتوکسین مجاز در شیر چقدر است؟

وی با بیان اینکه بهترین منبع در این حوزه می تواند مطالعات Post market surveillance باشد که از سوی سازمان غذا و دارو ارایه گردد، اضافه کرد: زیرا در چنین مطالعات ساختارمندی است که می توان با یک طراحی و متدولوژی خاص، عوامل ایجاد خطا در محاسبات را به حداقل رساند. در عین حال نکته مهم دیگر، تعریف حد مجاز برای یک آلاینده مانند آفلاتوکسین است. درخصوص میزان آفلاتوکسین برای شیر در ایران در استاندارد ملی 5925، حد مجاز 0.1 (یک دهم) میلی گرم در کیلوگرم در نظر گرفته شده است. حال جالب توجه است که این میزان در آمریکا پنج برابر است و با این حساب بسیاری از شیرهایی که در آمریکا فراوری می شوند، ممکن است در ایران از حد مجاز آفلاتوکسین عبور نمایند.

رزاز ادامه داد: بنابراین زمانی که موضوعی تخصصی در رسانه ملی و برای مخاطب عام مطرح می گردد، باید منابع استنادی بسیار قوی در این خصوص وجود داشته باشد تا موجب تشویش اذهان عمومی نگردد. همچنین باید به خاطر داشت بحث در یک محیط علمی با بحث در محیط های اجرایی و همینطور زمانی که صحبت برای مخاطب عام انجام می گردد، بسیار متفاوت است.

لزوم تدوین طرح های نظارتی برای آنالیز شرایط آفلاتوکسین در شیر از سوی سازمان غذا و دارو

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور تاکید نمود: به نظر می رسد با توجه به اینکه هر از گاهی موضوع وجود آفلاتوکسین در شیر در فضای رسانه ای مطرح می گردد، ارایه گزارش های مدون در این زمینه و تدوین طرح های نظارتی سالانه منظم از سوی سازمان غذا و دارو می تواند راهگشای موضوع قرار گیرد.

رزاز با بیان اینکه این نگرانی وجود دارد تا ارایه اطلاعات نادرست در این زمینه، کاهش مصرف لبنیات را به دنبال داشته باشد و سیاست های سال های گذشته وزارت بهداشت در این حوزه تحت الشعاع قرار گیرد، گفت: بنابراین با تاکید بر نقش مهم انجمن ها در ارتقای سلامت جامعه، پیشنهاد می کنیم که اظهار نظر درباره ایمنی محصولات غذایی با تکیه بر مستندات قابل اتکا انجام گردد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "آفلاتوکسینِ شیر در آمریکا 5 برابرِ استانداردهای ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آفلاتوکسینِ شیر در آمریکا 5 برابرِ استانداردهای ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید