بخور و نخورها در آنفولانزا
به گزارش وبلاگ بام شهر، در هنگام بروز آنفلوآنزا بدن شما به کالری بیشتری احتیاج دارد چون هر چه درجه حرارت بدن بالاتر می رود، سوخت و ساز بدن نیز افزایش می یابد.داشتن برنامه غذایی نامناسب طول دوره این بیماری و استعداد ابتلا به آن را تشدید می نماید،

به گزارش وبلاگ بام شهر به نقل از بر ترینها، در هنگام بروز آنفلوآنزا بدن شما به کالری بیشتری احتیاج دارد چون هر چه درجه حرارت بدن بالاتر می رود، سوخت و ساز بدن نیز افزایش می یابد.داشتن برنامه غذایی نامناسب طول دوره این بیماری و استعداد ابتلا به آن را تشدید می نماید، بهترین راه برای جلوگیری از این فرایند، ترکیب یک رژیم غذایی مناسب و رعایت بهداشت است.
بایدهای تغذیه ای در آنفلوآنزا
سوپ و غذاهای آبکی دیگر به خصوص زمانی که با مرغ طبخ می گردد، به مرطوب نگه داشتن بینی، جلوگیری از کم آبی بدن و مبارزه با التهاب گلو یاری می نماید.
چای داغ نیز درد گلو را تسکین داده و از گرفتگی بینی جلوگیری می نماید؛ البته نه آن قدر داغ که به بافت مری آسیب زند.
میوه های خانواده مرکبات حاوی ویتامین C هستند و اگرچه از آنفلوآنزا جلوگیری نمی نمایند، اما می توانند طول دوره آن را کاهش دهند. همچنین ویتامین C تقویت نماینده سیستم ایمنی بدن است.
غذاهای تند ضد احتقان هستند. خوردن فلفل تند و یا ترب کوهی به تسکین علائم بیماری یاری می نماید.
موز سرشار از پتاسیم است و از عرق کردن، تهوع، استفراغ، و یا اسهال جلوگیری می نماید.
زنجبیل نیز از تهوع جلوگیری می نماید و تسکین دهنده سایر بیماری های معده است.
فراورده های لبنی: با وجود آنچه شما ممکن است شنیده باشید شیر، ماست و مانند آن می تواند در بعضی از افراد مخاط گلو را ضخیم تر و غیر قابل تحمل نماید؛ اما اگر شما می توانید لبنیات را تحمل کنید آن را مصرف کنید چرا که لبنیات منبع خوبی از پروتئین و ویتامین D است که می تواند در مبارزه با عفونت ها به بدن شما یاری کند به علاوه، ماست پروبیوتیک می تواند به تعادل باکتری های روده شما یاری کند.
نبایدهای تغذیه ای در آنفلوآنزا
غذاهای چرب و سرخ کردنی ها
غذاهای اسیدی: در واقع منظور غذاهایی است که محیط بدن را اسیدی می نماید.
شیرینی ها و کربوهیدرات های تصفیه شده: کربوهیدرات های تصفیه شده مانند کراکر و نان های سفید و... به سرعت به قند شکسته می شوند و مانند شیرینی ها و آبمیوه های صنعتی، شکرشان باعث التهاب می گردد و در واقع می تواند بدن شما را در مبارزه با عفونت تضعیف کند.
نکات بهداشتی برای پیشگیری
ویروس آنفلوآنزا در هوا معلق است، بنابراین اگر در خیابان از کنار کسی که آنفلوآنزا دارد، می گذرید یا لباس کسی که سرماخورده را لمس می کنید، آنفلوآنزا نمی گیرید؛ اما اگر فرد بیمار روی دست دیگری سرفه یا عطسه کند، ابتلا به بیماری حتمی خواهد بود.
مهم ترین اصول برای اجتناب از ابتلا به آنفلوآنزا عبارتند از:
چندین بار شست و شوی دست ها در روز، به خصوص پس از بازگشت از کار، بعد از سوار شدن به وسایل نقلیه عمومی و همچنین خرید، بسیار لازم است. در صورتی که آب و صابون در اختیار ندارید، از ژل های شست و شوی دست بهره ببرید.اگر کسی سرفه می نماید، باید دستمال جلوی دهانش بگیرد و پس از استفاده آن را در سطل زباله بیندازد.تهویه هر روز هوای اتاق ها نیز توصیه می گردد.
اگر خودتان مبتلا به آنفلوآنزا هستید، از ماسک بهره ببرید تا دیگران به این بیماری دچار نشوند. مدل ماسک های جراحی که سبک ترند و در داروخانه ها یافت می شوند، موثرتر از ماسک هایی است که به نوک اردک شباهت دارد.
مکمل هایی برای پیشگیری
پیشگیری از ورود میکروب ها به بدن با اقدامات بهداشتی لازم است. اما تقویت دستگاه ایمنی بدن نیز نکته ای است که نباید از آن غفلت کرد.
ریزمغذی ها: استفاده از ریزمغذی هایی مانند مس و روی در روزهای ابتدایی زمستان به پیشگیری از بروز عفونت ها یاری می نماید.
رژیم غذایی: رژیم غذایی متناسب مانع از بروز بیماری های متعددی از جمله آنفلوآنزا می گردد. برای نمونه، مصرف یک واحد لبنیات همراه یک میوه تازه در وعده صبحانه، مس مورد احتیاج بدن را تامین می نماید. وعده ناهار نیز بهتر است شامل کمی گوشت یا ماهی همراه با سبزی و میوه باشد؛ برای شب نیز مصرف نشاسته همراه سبزیجات توصیه می گردد. این رژیم غذایی مانع از افت انرژی در طول روز و اطمینان از مبارزه بدن با ویروس ها خواهد شد.
منبع: جام جم آنلاین