تاثیر شگفت انگیز مصرف انار برای مقابله با سرطان روده بزرگ
به گزارش وبلاگ بام شهر، نتایج یک مطالعه روی موش ها نشان می دهد که محصول جانبی به دست آمده از هضم انار ممکن است به مبارزه با سرطان کولورکتال (روده بزرگ) یاری کند.

به گزارش باشگاه وبلاگ بام شهر به نقل از مدیکال نیوز، محققان اثرات متابولیتی به نام یورولیتین A (UA) را بر روی سرطان کولورکتال آنالیز کردند. UA نتیجه متابولیسم باکتری های روده نوعی پلی فنول موجود در انار است.
آن ها دریافتند که در مدل موش های آزمایشگاهی، این متابولیت رشد تومور را محدود می نماید و با ایمونوتراپی به صورت هم افزایی عمل می نماید.
محققان بیان کردند که تحقیقات بیشتری برای درک بهتر مکانیسم های زیربنایی و مشاهده این که آیا یافته ها می توانند در انسان تکرار شوند یا خیر، مورد احتیاج است.
سرطان کولورکتال سومین سرطان شایع در دنیا است. مطالعات اخیر نشان می دهد که اشکال غلیظ یورولیتین A، محصول طبیعی هضم انار، باعث میتوفاژی (تجزیه میتوکندری) می گردد. این روند به نوبه خود، باعث ایجاد میتوکندری نو می گردد و ابتلاء به بیماری های مرتبط با افزایش سن را کاهش می دهد.
مطالعات دیگر نشان داده اند که UA دارای اثرات تعدیل نماینده ایمنی در سلول ها است که التهاب را در کنار سلول هایی که عملکرد ایمنی را تقویت می نمایند، کاهش می دهد.
مطالعه بیشتر در خصوص اثرات UA بر عملکرد سیستم ایمنی می تواند منجر به توسعه درمان های ضد تومور گردد.
دکتر دومینیک دنک، پزشک بیمارستان دانشگاه فرانکفورت در آلمان و نویسنده ارشد این مطالعه، گفت: یافته های ما هیجان انگیز هستند؛ زیرا تمرکز ما بر روی سلول تومور نیست، بلکه بر سیستم ایمنی، دفاع طبیعی در برابر سرطان است.
وی در ادامه اضافه نمود: این شیوه درمان در ترکیب با ایمونوتراپی های موجود، فرصت های معناداری را برای کاربرد بیشتر در کلینیک فراهم می نماید. ما امیدواریم که بتوانیم از این فرایند برای بهبود پایدار درمان سرطان کولورکتال و بعلاوه سایر سرطان ها استفاده کنیم.
یورولیتین A، متابولیت الاژیتانین (نوعی پلی فنول) است. پلی فنول ها دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند. الاژیتانین ها عمدتاً در انار و بعلاوه توت فرنگی، تمشک و مغزیجات آجیلی، به ویژه در گردو، یافت می شوند.
به گفته محققان، الاژیتانین ها به وسیله باکتری های روده به UA تبدیل می شوند. بنابراین، فرد باید یک میکروبیوم روده سالم و متنوع داشته باشد تا امکان انجام این تبدیل فراهم گردد.
برای این مطالعه، محققان به موش های مبتلا به سرطان کولورکتال به مدت 18 هفته یک رژیم غذایی حاوی UA یا رژیم غذایی کنترلی دادند.
در خاتمه، آن ها دریافتند موش هایی که از رژیم غذایی UA استفاده می کردند، کاهش قابل توجهی در بروز و میزان تومور، در کنار سطح بالاتری از سلول های T در پوشش داخلی روده بزرگ نشان دادند.
این مطالعه نشان می دهد که فراتر از خواص ضد التهابی عمومی مورد انتظار از UA، ممکن است به تعدیل ایمنی بیشتر اجازه دهد تا بدن بتواند رشد اولیه تومور در دستگاه گوارش را شناسایی و مدیریت کند، مانند آنچه در سرطان کولورکتال دیده می گردد.
در آزمایش های دیگر، محققان دریافتند که UA ممکن است اثربخشی درمان با سلول های CAR-T، ایمونوتراپی نو امیدوارنماینده برای درمان سرطان کولورکتال، را افزایش دهد.
منبع: فرارو