جزئیات شاخص و معاملات بورس امروز شنبه 13 دی ماه 99
به گزارش وبلاگ بام شهر، شاخص کل بورس در 30 دقیقه ابتدای معاملات امروز ریزش 27 هزار واحدی را پشت سر گذاشت و به کلی از مرز 1.4 میلیون واحد فاصله گرفت. در این لحظه شاخص کل 196 درصد و شاخص هم وزن 1.12 درصد کاهش پیدا نموده اند و تشکیل یک بازار سراسر قرمزرنگ داده اند. بیشترین تاثیر در کاهش شاخص کل بورس بر عهده نماد های فولاد، فملی، شستا، کگل، شپنا، خودرو و شتران است که اغلب آن ها در صف فروش قرار دارند.

تابلو بورس رنگ خون گرفت
به گزارش وبلاگ بام شهر، در ابتدای معاملات امروز از مجموع 315 نماد بورسی حدود 254 نماد فرایند نزولی در پیش گرفته اند و تنها 61 نماد با فرار از سقوط، شاهد افزایش قیمت سهام هستند. همچنین در بازار فرابورس تعداد نماد های قرمزرنگ به 147 نماد رسیده در حالی که 85 نماد شرایط نسبتا بهتری را تجربه می نمایند. هرچند نگاهی به تابلو بورس نشان می دهد شرایط به حالت قرمز درآمده.
نقشه بازار در ابتدای معاملات روزشنبه 13 دی ماه (برای مشاهده در ابعاد عظیمتر، روی عکس کلیک کنید)
تابلو قرمزرنگ بورس امروز پیغام خوبی برای سهامداران و ندارد و اینطور که پیداست، امروز شاهد یکی از سخت ترین روز های بورس خواهیم بود. چراکه اغلب گروه ها و نماد ها قرمزرنگ هستند. در ابتدای معاملات امروز، محصولات دارویی بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص داده اند. برکت و دیران با جمع شدن صف خرید، به مدار نزولی افتادند و دیگر نماد های این گروه عموما قرمزرنگ و دارای صف فروش هستند. در بین محصولات شیمیایی کلیر، شدوص و شتوکا از معدود نماد های سبزرنگ هستند و شاهد کاهش قیمت سهام و تشکیل صف فروش در اغلب نماد های این گروه هستیم. خودرو، خساپا و خگستر با صف فروش سهامدارانشان را ناامید نموده اند. گروه بانکی در غیاب وبصادر، وتجارت و وبملت شرایط خوبی را تجربه نمی کند. تنها دو نماد وگردش و وپست در این گروه فرایند صعودی دارند. فلزات اساسی هم مثل دیگر گروه ها امروز قرمزرنگ است و شاهد تشکیل صف فروش برای فولاد، فملی، ذوب و ... هستیم. انبوه سازی ها شرایط نسبتا بهتری دارند و تعداد نماد های سبزرنگ در بینشان بیشتر است. غذایی ها به جز غنوش، غبهار و غاذر اغلب صف فروش دارند. فرآورده های نفتی همگی پنج درصد ارزش خود را از دست داده اند و گروهی سراسر قرمزرنگ را تشکیل داده اند. دیگر گروه های صنعت هم شرایط خوبی را تجربه نمی نمایند و همه آن ها به طور یکدست در مدار نزولی افتاده اند.
نصف بازار قفل در صف فروش
در ساعات میانی معاملات امروز حدود 288 نماد که 46 درصد بازار سرمایه را تشکیل می دهند در کمترین قیمت مجاز معامله شده و شاهد صف فروش هستند. در طرف مقابل 90 نماد معادل 14 درصد بازار با صف خرید روبرو شده اند. ارزش مجموع صف های فروش در این ساعات حدود دو هزار و 900 میلیارد تومان است و ارزش صف های خرید در مجموع به هزار میلیارد تومان می رسد.
خبهمن؛ سنگین ترین صف فروش بازار
هرچند اغلب نماد های شاخص ساز در صف فروش قرار گرفته اند، اما در بین همه آن ها نماد خبهمن با صف 140 میلیارد تومانی در صدر فهرست سنگین ترین صف های فروش به چشم می خورد. شپنا با صف 87 میلیارد تومانی در مقام دوم ایستاده و خگستر با صف فروش 83 میلیارد تومانی در رتبه سوم قرار گرفته است. بوعلی، خودرو، کاما، شستا، کوثر، کرمان و وکبهمن از دیگر نماد های دارای صف فروش سنگین در بازار امروز هستند.
چخزر؛ سنگین ترین صف خرید بازار
نماد هایی که تازه عرضه اولیه شده اند، صدر فهرست سنگین ترین صف های خرید را به خود اختصاص داده اند. چخزر با صف 213 میلیارد تومانی در رتبه اول ایستاده و مقام دوم در اختیار خزر با صف خرید 57 میلیارد تومانی است. کمند، خموتور، آپ، چکاوه، غنوش، خفنر، غگیلا، رافزا، فرزین، دتوزیع و زفکا از دیگر نماد هایی هستند که در بازار قرمزرنگ امروز رنگ سبز به خود گرفته اند.
شاخص بورس 44 هزار واحد سقوط کرد
شاخص کل بورس تهران در خاتمه معاملات امروز شنبه 13 دی ماه با ریزش 43 هزرا و 685 واحدی به رقم یک میلیون و 354 هزار و 112 واحد رسید. در این روز همه گروه ها چه شرکت های کوچک و چه شرکت های عظیم به صورت یک دست فرایند نزولی داشتند. با این تفاوت که در نماد های کوچک حجم معاملات پایین جلوی کاهش قیمت خاتمهی را گرفت. موردی که باعث شد شاخص کل 3.13 درصد و شاخص هم وزن 1.84 درصد کاهش داشته باشد. امروز نماد های فملی، فولاد، فارس، شستا، کگل، تاپیکو و شپنا به ترتیب بیشترین تاثیر را در سقوط شاخص کل داشتند.
نقشه بازار در خاتمه معاملات روز شنبه 13 دی ماه (برای مشاهده در ابعاد عظیمتر، روی عکس کلیک کنید)
آنالیز نقشه بازار در خاتمه معاملات امروز نشان می دهد محصولات شیمیایی بیشترین حجم معاملات را شاهد بودند. در این گروه قیمت سهام آریا، کلر، شتوکا و شبصیر رشد کرد، اما دیگر نماد ها عموما با صف فروش همراه بودند. ریزش 44 هزار واحدی شاخص کل نتوانست تاثیری در فرایند صعودی برکت بگذارد. این نماد در کنار دیران و دبالک از جمله معدود نماد های سبز بازار امروز بود. البته دیگر نماد های گروه دارویی مثل کلیت بازار قرمزرنگ و دارای صف فروش بودند. شرایط برای صندوق های سرمایه گذاری ETF مساعد نبود. تا جایی که چند صندوق سهامی از جمله آوا، فیروزه، الماس، آتیمس و آگاس بیش از پنج درصد ارزش خود را از دست دادند. دارا یکم و پالایش هم هر کدام حدود هشت درصد سقوط کردند. فلزات اساسی به خصوص نماد های عظیم فولاد، فملی و ذوب با صف فروش به کار خود خاتمه دادند. تعداد نماد های سبزرنگ در گروه خودرو بیشتر بود و خاور، خمهر، خاهن، ختراک و خنصیر از جمله آن ها بودند، اما کلیت این گروه قرمزرنگ و خودرو، خساپا و خزامیا در صف فروش قرار داشتند. حتی سنگین ترین صف خرید ابتدای معاملات یعنی خبهمن تا خاتمه ساعت کاری بورس به صف فروش تبدیل شد. به طور کلی گروه های انبوه سازی، کانی های غیر فلزی و حمل و نقل شرایطا بهتری نسبت به دیگر گروه ها داشتند و در بینشان چند سبزرنگ در بین انبوه نماد های قرمزرنگ به چشم می خورد.
کاهش ارزش معاملات به 17 هزار میلیارد تومان
معامله گران بورس امروز حدود 6.5 میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق اقتصادی را در قالب یک میلیون و 220 هزار معامله به ارزش هشت هزار و 652 میلیارد تومان دادوستد کردند. اگر معاملات هشت هزار و 440 میلیارد تومانی فرابورس را هم در نظر بگیریم، ارزش کل معاملات امروز بازار سرمایه به رقمی حدود 17 هزار و 92 میلیارد تومان می رسد که نسبت به روز های گذشته کاهش نسبی پیدا نموده است. عجیب اینکه امروز ارزش معاملات بورس و فرابورس تقریبا با هم یکسان بود. در بازار بورس به ترتیب نماد های برکت، شستا، خودرو، ولپارس، سیتا، شپنا و فولاد و همچنین در بازار فرابورس به ترتیب چخزر، وسپهر، شاروم، آریا، زملارد، بگیلان و پیزد پرتراکنش ترین نماد ها بودند.
خروج هزار و 800 میلیارد پول بی زبان از بورس
آنالیز تغییرات مالکیت سهام در بازار امروز نشان می دهد شرکت ها حقوقی حدود هزار و 810 میلیارد تومان از سهامداران حقیقی سهم خریده اند و شاهد خروج این مقدار پول از بورس بودیم. این مورد می تواند به معنای حمایت حقوقی ها باشد، هرچند این حمایت نتیجه ای در پی نداشت و سقوط سنگین 44 هزار واحدی رقم خورد. امروز بیشترین خروج پول در نماد های شستا، فولاد، خودرو، وسپهر، فملی، بوعلی، شبندر، شپنا، شبریز و سیتا رخ داده است و در طرف مقابل شاهد ورود مقدار ناچیزی پول حقیقی به کلر، برکت، وآذر، شتوکا، وکبهمن، وپست، کاما، وگردش، کروی و کاذر بوده ایم.
منبع: فرارو