طرز تهیه خورش بامیه با کوفته قلقلی

به گزارش وبلاگ بام شهر، خبرنگارانـ خورش ها از غذا های اصیل و پایه ثابت سفره های غذای ایرانی هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. در شهر های مختلف ایران خورش ها را به سبک ها و روش های گوناگون طبخ می نمایند. خورش ها معمولا با مرغ و یا گوشت تهیه می شوند و از همین جهت دارای مقدار بالایی از پروتئین هستند. خورشت بامیه یکی از انواع خورشت های خوشمزه و معروف ایرانی است. اصالت این خورشت متعلق به جنوب کشور است؛ ولی به خاطر طعم فوق العاده و خواص زیاد بامیه تقریباً در تمام کشور طبخ می گردد.

طرز تهیه خورش بامیه با کوفته قلقلی

مواد مورد احتیاج برای تهیه این خورشت خوشمزه و مقوی شامل بامیه، پیاز، گوشت، رب گوجه فرنگی، زعفران و آبغوره است. معمولا خورش بامیه را با گوشت قیمه ای طبخ می نمایند؛ اما پخت خورش بامیه با کوفته قلقلی نوعی طبخ متفاوت از این خورش است که طعم دلچسبی به آن می دهد و درعین حال ظاهر زیبایی دارد. در ادامه این مطلب طرز تهیه خورش بامیه با کوفته قلقلی همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه خورش بامیه با کوفته قلقلی

بامیه: 300 گرم

گوشت چرخ نموده: 350 گرم

پیاز: 1 عدد

زعفران دم نموده: دو قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری

غوره: نصف لیوان

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و ادویه خورشتی: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به بامیه

خورشت بامیه به علت وجود بامیه که سرشار از ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است، برای پاک سازی و سم زدایی بدن، جلوگیری از پوکی استخوان، تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت پوست بسیار مفید است. بامیه حاوی مقادیر غنی از فیبر است که پس از مصرف باعث می گردد به فرد احساس سیری دست بدهد. ضمن اینکه بامیه می تواند باعث کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری گردد و درنتیجه به کاهش وزن یاری می نماید. در هنگام خرید بامیه برای اینکه بامیه ها در خورشت بافت بهتری داشته باشند، ضروری است که بامیه های ریزتر و جوان تر را انتخاب کنید. رنگ بامیه باید کاملاً سبز باشد و لکه های قهوه ای یا سیاه نداشته باشد.

چکار کنیم که خورشت بامیه لزج نگردد؟

1- از خرید بامیه هایی که زدگی دارند، خودداری کنید. اگر فقط یک بامیه به این صورت در خورشت باشد، خورشت شما لزج می گردد.

2- موقع پاک کردن بامیه سر آن را از سرانجام نزنید. باید حدود نیم سانت از سر آن باقی بماند وگرنه خورشت لزج می گردد.

3- یکی از راه هایی که باعث می گردد لیزی بامیه گرفته گردد، این است که حتماً حدود 20 دقیقه در آب کاملاً خنک خیس بخورد. حواستان باشد آب باید کاملاً سرد باشد؛ در غیر این صورت لزج می گردد.

4- اگر بامیه بیش از حد در غذا بپزد، لزج می گردد؛ بنابراین بامیه را باید 20 دقیقه آخر پخت به خورشت اضافه کنید. ممکن است این سوال برای تان پیش بیاید که چطور بامیه در 20 دقیقه بپزد؟

برای اینکه بامیه خوب پخته و نرم گردد و در عین حال به مدت طولانی در خورشت نپزد، باید قبل از اضافه کردن به خورشت در روغن فراوان تفت داده گردد. برای این منظور 1/3 قابلمه ای را که متناسب با حجم بامیه هاست، روغن بریزید. بعد بامیه ها را کم کم در روغن سرخ کنید. وقتی نرم شدند، آن ها را داخل صافی بریزید تا روغن اضافی آن گرفته گردد. در فرآیند تفت دادن بامیه ها حواستان باشد که زخمی نشوند. اگر خواستید بامیه ها را فریز کنید، حتماً آن ها را با روغن جامد تفت بدهید.

نکات مربوط به گوشت

معمولا وقتی صحبت از گوشت قرمز می گردد، بیشتر از مضرات آن گفته می گردد؛ اما همان طور که می دانید گوشت قرمز حاوی مقدار بالای پروتئین و برترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچه ها و استحکام عضلانی بدن است. بعلاوه دارای مقدار قابل توجهی از امگا 3 و دارای منبع غنی از آهن است و برای پیشگیری از کم خونی بسیار موثر است. آهن از یک سو به ساخت هموگلوبین موجود در خون یاری می نماید و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت می بخشد. گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامین های گروه B است. این گروه از ویتامین ها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری هستند.

همان طور که ملاحظه می کنید گوشت قرمز ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. مهم این است که به مقدار مناسب مصرف گردد و مصرف 1 الی 2 بار در هفته برای بدن بسیار مفید است. اگر در تهیه گوشت چرخ نموده از گوشت گوسفند استفاده می کنید، این نکته را در نظر داشته باشید که گوشت گوسفند در فرآیند پخت آب می گردد؛ بنابراین باید مقدار کوفته قلقلی ها را بزرگ تر کنید. توصیه می کنیم برای تهیه کوفته قلقلی از گوشت چرخ نموده مخلوط گوساله و گوسفند بهره ببرید.

نکات مربوط به زعفران

همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری بهره ببرید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیش تری پس بدهد.

زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی گردد. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.

طرز تهیه خورش بامیه با کوفته قلقلی

1 ـ برای آغاز کار ابتدا گوشت چرخ نموده را داخل یک کاسه بریزید و نمک، پودر سیر و زردچوبه را به آن اضافه کنید و خوب ورز بدهید. از گوشت به مقدار یک گردوی کوچک بردارید و کوفته قلقلی درست کنید. کوفته قلقلی ها را نیم ساعت داخل یخچال بگذارید؛ سپس داخل یک ماهی تابه کمی روغن بریزید و صبر کنید تا روغن داغ گردد؛ سپس کوفته قلقلی ها را داخل روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.

2 ـ پیاز را رنده کنید و یا به صورت خیلی ریز خرد کنید. پیاز را همراه با روغن داخل یک قابلمه بریزید و صبر کنید تا پیاز کمی نرم و سبک گردد؛ سپس مقداری نمک و زردچوبه به آن بزنید.

3 ـ یک دقیقه بعد رب گوجه فرنگی را به پیاز تفت داده اضافه کنید و سی ثانیه در روغن و پیاز تفت بدهید تا رنگ رب باز گردد. دو لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بندید و اجازه بدهید تا محتویات قابلمه با حرارت کم به جوش بیاید.

4 ـ در این مرحله کوفته قلقلی هایی را که از قبل آماده نموده اید، به قابلمه خورش اضافه کنید و درب قابلمه را بگذراید و حدود نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه زمان بدهید تا کوفته قلقلی داخل خورش بپزد و آب خورش به غلظت برسد.

5 ـ بامیه ها را داخل ماهی تابه جداگانه همراه با روغن به مدت ده دقیقه با حرارت کم سرخ کنید؛ وقتی بامیه ها نرم شدند، آن ها را داخل صافی بریزید تا روغن اضافه اش خارج گردد؛ سپس آن ها را به قابلمه خورش اضافه کنید.

6 ـ ده دقیقه بعد از اینکه بامیه ها را داخل قابلمه خورش ریختید، غوره را همراه با زعفران دم نموده، نمک، فلفل سیاه و ادویه خورشتی به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا خورش با حرارت کم جا بیافتد.

7 ـ از زمانی که بامیه را به خورش اضافه می کنید، نباید خورش شما بیشتر از نیم ساعت بجوشد؛ بنابراین بیست تا سی دقیقه بعد از اینکه غوره و زعفران را اضافه کردید، اجاق گاز را خاموش کنید. در صورت تمایل می توانید قبل از خاموش کردن اجاق گاز کمی آبغوره هم به خورش اضافه کنید. خورش بامیه با کوفته قلقلی در این مرحله آماده سرو است که می توانید آن را با پلوی زعفرانی میل کنید، نوش جان.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه خورش بامیه با کوفته قلقلی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش بامیه با کوفته قلقلی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید