معرفی کتاب: سرود، نوشته آین رند ، یک رمان دستوپیایی محشر

به گزارش وبلاگ بام شهر، سرود رمانی دیستوپیایی است که به وسیله آین رند نوشته شده و اولین بار در سال 1938 منتشر شد. داستان در جامعه ای در آینده رخ می دهد که در آن فردیت به طور کامل حذف شده است و مفهوم من با ما جایگزین شده .

معرفی کتاب: سرود، نوشته آین رند ، یک رمان دستوپیایی محشر

شخصیت اصلی، موسوم به برابری یا Equality 7-2521، مرد جوانی است که در جهانیی که جاه طلبی شخصی و تفکر آزاد به عنوان جنایت علیه جامعه تلقی می گردد، برای درک فردیت و خواسته های خود کوشش می نماید.

با گذشتن از صفحات نخست کتاب، می بینیم که Equality 7-2521 شروع به شورش علیه هنجار های اجتماعی سختگیرانه جامعه خود می نماید و تحولی را برای کشف و پذیرش خود شروع می نماید. او یک آزمایشگاه زیرزمینی پنهان از گذشته را کشف می نماید، جایی که او شروع به یادگیری مفهوم فردگرایی و ارزش خود می نماید.

سرود به وسیله کاوش در مضامینی مانند فردگرایی، جمع گرایی، و قدرت روح انسانی، به یک اثر کلاسیک ادبیات دیستوپیایی تبدیل شده است و به عنوان یک اثر داستانی محبوب و قابل تامل ماندگار به جای مانده.

سرود کتابی نسبتاً کوتاه است، اما مضامین و اندیشه های فلسفی فراوانی دارد. آین رند به خاطر حمایت از عینیت گرایی، فلسفه ای که بر فردگرایی، عقل و سرمایه داری تأکید دارد، معروفیت داشت. این مضامین همه در سرود وجود دارد.

جامعه در سرود جمع گرا و اقتدارگرا است که در آن افراد اجازه ندارند در پی خواسته ها و منافع خود باشند. در عوض، هرکسی بر اساس توانایی های خود و احتیاج های جامعه در جامعه نقشی معین می نماید. جامعه به وسیله گروهی به نام شورای علما اداره می گردد که هر جنبه ای از زندگی را دیکته می نمایند، از کار هایی که مردم انجام می دهند تا افکاری که مجاز به تفکر هستند.

برابری 7-2521، قهرمان داستان، شروع به زیر سوال بردن جامعه ای می نماید که در آن زندگی می نماید و شروع به کشف حقیقت در خصوص گذشته، از جمله وجود تکنولوژی و مفهوم فردگرایی می نماید. او در نهایت تصمیم می گیرد از جامعه فرار کند و در پی زندگی دلخواه خود برود.

یکی از جنبه های جالب سرود، نحوه استفاده از زبان آین رند برای انتقال ماهیت ظالمانه جامعه ای است که داستان در آن می گذرد. استفاده از ما به جای من مثال قدرتمندی در این زمینه است. با حذف فردیت و ضمایر شخصی، جامعه این ایده را تقویت می نماید که جمع مهمتر از فرد است. این واقعیت که قهرمان داستان، برابری 7-2521، هنگامی که شروع به کشف فردیت خود می نماید، شروع به استفاده از من برای توصیف خود می نماید، اهمیت مفهوم خود را در کتاب برجسته می نماید.

موضوع مهم دیگر در سرود تضاد فردگرایی و جمع گرایی است. آین رند معتقد بود که فردگرایی برای شکوفایی انسان لازم است و جمع گرایی پیشرفت و خلاقیت فردی را خفه می نماید. در کتاب تاکید جامعه بر جمعی منجر به فقدان نوآوری و پیشرفت و بعلاوه احساس نارضایتی و نارضایتی عمومی در بین مردم می گردد.

یکی دیگر از جنبه های جالب سرود، کاوش در رابطه بین دانش و قدرت است. در جامعه ای که در کتاب به تصویر کشیده شده است، دانش به شدت کنترل می گردد و فقط برای طبقه حاکم، یعنی شورای علما، قابل دسترسی است. این به آن ها اجازه می دهد تا قدرت خود را حفظ نمایند و بقیه جامعه را در جهل نگه دارند. کشف آزمایشگاه زیرزمینی به وسیله Equality 7-2521 و دانش موجود در آن، لحظه مهمی در داستان است، زیرا به او اجازه می دهد جهان و پتانسیل خود را درک کند.

عین رند در سراسر کتاب بر اهمیت عقل و تفکر عقلانی نیز تاکید می نماید. برابری 7-2521 یک فرد ذاتا کنجکاو و باهوش است، اما به علت زیر سوال بردن شرایط موجود و پیگیری دانش مجازات می گردد. آین رند معتقد بود که عقل کلید سعادت و موفقیت فردی است و سرکوب عقل عامل اصلی زوال جامعه است.

سرود نیز به اهمیت عشق رمانتیک و روابط شخصی اشاره می نماید. در جامعه ای که در کتاب به تصویر کشیده شده است، روابط شخصی ممنوع است و عشق عاشقانه تهدیدی برای جمع تلقی می گردد. کشف عشق برابری 7-2521 و رابطه او با قهرمان زن، آزادی 5-3000، جنبه مهمی از سفر او به سوی فردگرایی و خودشناسی است.

شخصیت برابری 7-2521 نیز نمادی از قدرت روح انسان برای غلبه بر ناملایمات است. با وجود چالش هایی که با آن روبرو است، او همچنان مصمم است راه خود را در جهان پیدا کند و اهداف خود را دنبال کند.

یکی دیگر از جنبه های جالب سرود نقش فناوری در جامعه است. در جهانیی که در کتاب به تصویر کشیده شده است، فناوری تا حد زیادی فراموش شده و کنار گذاشته شده است و جامعه به حالت اولیه پسرفت نموده است.

آین رند معتقد بود که فناوری ابزاری حیاتی برای پیشرفت بشر است و این پتانسیل را دارد که هر جنبه ای از زندگی بشر را متحول کند. با این حال، او بعلاوه معتقد بود که فناوری می تواند مورد سوء استفاده یا سوء استفاده قرار گیرد و مهم است که بین پیشرفت تکنولوژیکی با آزادی و مسئولیت فردی تعادل برقرار گردد.

این رمان بعلاوه به علت استفاده از نمادگرایی قابل توجه است. نام شخصیت ها، مانند برابری و آزادی نمادی از ارزش هایی هستند که آین رند معتقد بود برای شکوفایی انسان لازم است. استفاده از تصاویر روشنایی و تاریکی در سراسر کتاب، مضامین فردگرایی و عقل و بعلاوه مبارزه با جهل و ظلم را تقویت می نماید.

یکی دیگر از جنبه های مهم سرود، مفهوم عزت نفس است. در سراسر کتاب، Equality 7-2521 کوشش می نماید تا خود را به عنوان یک فرد بپذیرد، و جایی در جامعه بیابد که برای استعداد ها و توانایی های منحصر به فرد او ارزش قائل گردد. سفر او به سوی خودشناسی و پذیرش خود نمونه ای قدرتمند از اهمیت ارزش گذاری برای خود به عنوان یک فرد است.

آین رند معتقد بود که عزت نفس برای خوشبختی و موفقیت انسان لازم است و این پایه و اساس فردگرایی است. در کتاب، جامعه ستمگر عزت نفس افراد را از بین می برد و آن ها را مجبور می نماید تا خود را با جمع تطبیق دهند. در مقابل، سفر Equality 7-2521 به سمت خودیابی و پذیرش خود به او اجازه می دهد تا عزت نفس خود را بازیابد و فردیت خود را در آغوش بگیرد.

یکی دیگر از جنبه های جالب سرود، اندیشه فداکاری است. در جامعه ای که در کتاب به تصویر کشیده شده است، فداکاری به عنوان یک فضیلت تلقی می گردد و از افراد انتظار می رود که از خواسته ها و اهداف خود برای خیر بزرگتر دست بکشند. آین رند معتقد بود که این ایده خطرناکی است و فداکاری نوعی خودباختگی است که منجر به رکود و زوال جامعه می گردد.

این رمان بعلاوه به علت کاوش در ماهیت شادی قابل توجه است. در جامعه ای که در کتاب به تصویر کشیده شده است، شادی به عنوان یک هدف جمعی تلقی می گردد تا یک پیگیری فردی. آین رند معتقد بود که خوشبختی واقعی تنها به وسیله دستیابی به اهداف و خواسته های شخصی به دست می آید و سرکوب فردگرایی مانع بزرگی برای خوشبختی انسان است.

این رمان بعلاوه به علت نقد سوسیالیسم و کمونیسم قابل توجه است. آین رند یکی از مخالفان سرسخت این ایدئولوژی ها بود که معتقد بود بر اساس ایده جمع گرایی و سرکوب فردگرایی است. در سرود جامعه اساساً یک مدینه فاضله سوسیالیستی/کمونیستی است که در رسیدن به اهداف خود ناکام بوده و جامعه ای سرکوبگر و راکد به وجود آورده است.

جنبه جالب دیگر سرود نحوه نقد ایده برابری است. در جامعه ای که در کتاب به تصویر کشیده شده، قرار است همه با هم برابر باشند، اما این امر با سرکوب تفاوت ها و استعداد های فردی محقق می گردد. آین رند معتقد بود که برابری واقعی تنها به وسیله به رسمیت شناختن و بزرگداشت تفاوت ها و دستاورد های فردی حاصل می گردد.

این رمان بعلاوه به علت کاوش در قدرت فکر انسان قابل توجه است. آین رند معتقد بود که فکر انسان قدرتمندترین ابزار پیشرفت و موفقیت انسان است و عقل و تفکر عقلانی برای شکوفایی انسان لازم است. در سرود، قهرمان داستان، برابری 7-2521، قدرت فکر خود را کشف می نماید و شروع به استفاده از عقل و تفکر منطقی برای غلبه بر موانعی می نماید که با آن روبروست.

در نهایت، سرود نیز به علت کاوش در ماهیت آزادی قابل توجه است. آین رند بر این باور بود که آزادی مهمترین ارزش در زندگی بشر است و اساس فردگرایی است. در کتاب، مبارزه برای آزادی فردی و آزادی شخصی موضوع اصلی است، زیرا قهرمان داستان در پی ر هایی از جامعه سرکوبگر و تعقیب اهداف و خواسته های خود است.

موضوع مهم دیگر در سرود ایده عدالت است. آین رند معتقد بود که عدالت پایه و اساس یک جامعه آزاد و مرفه است و افراد باید بر اساس اعمال و دستاورد های خود پاداش یا مجازات شوند. اما در جامعه ای که در کتاب ترسیم شده است، عدالت بر اساس قوانین و مقررات خودسرانه است و افراد به علت پیگیری اهداف و خواسته های خود مجازات می شوند.

این رمان بعلاوه به علت کاوش در رابطه بین هنر و روح انسان قابل توجه است. آین رند معتقد بود که هنر ابزاری حیاتی برای بیان و ارتباطات انسانی است و قدرت الهام بخشیدن و اعتلای روح انسان را دارد. در سرود، قهرمان داستان، برابری 7-2521، عشق به هنر را کشف می نماید و شروع به خلق آثار خود می نماید که آن ها را وسیله ای برای بیان فردیت و خلاقیت خود می بیند.

یکی دیگر از جنبه های جالب سرود، شیوه ای است که در آن ایده آرمان شهر های جمع گرایانه نقد می گردد. آین رند معتقد بود که آرمان شهر های جمع گرایانه ایده ای خطرناک و غیرواقعی هستند و به سرکوب فردگرایی و رکود جامعه منجر می شوند. در کتاب، جامعه اساساً یک مدینه فاضله جمع گرا است که در رسیدن به اهداف خود ناکام بوده و جامعه ای سرکوبگر و راکد به وجود آورده است.

در خصوص نویسنده کتاب: آین رند

آین رند با نام کامل آلیسا زینوفیونا روزنبام، زاده 2 فوریه 1905 در روسیه و درگذشته 6 مارس 1982 در آمریکا، رمان نویس، فیلسوف، نمایشنامه نویس و فیلمنامه نویس روسی-آمریکایی بود. رمان های پرفروش آین رند، سرچشمه و اطلس شورید، و نقش او در ایجاد و پیشبرد نظام فلسفی که خود آن را عینیت گرایی (آبژکتویسم) نام داده بود، بیشترین نقش را در به معروفیت رسیدن وی داشته اند.او در یک خانواده بورژوای یهودی روس که در سن پترزبورگ زندگی می کردند به جهان آمد. او بزرگترین دختر از سه دختر زینووی زاخاریویچ روزنبائوم و همسرش آنا بوریسوونا بود که یهودیانی نه چندان مقید بودند. رند که نسبت به هنرهای آزاد اشتیاق داشت، بعدتر گفت که مدرسه را چالش گر نیافته و از سن هشت سالگی شروع به نوشتن نمایشنامه و از سن ده سالگی شروع به نوشتن رمان کرد. برترین دوست او در دبیرستان معتبر استونینا الگا، خواهر کوچکتر ولادیمیر ناباکوف بود. این دو دختر به سیاست علاقه وافری داشته و در عمارت ناباکوف به بحث می پرداختند: ناباکوف از سلطنت مشروطه و رند از ایده آل های جمهوری خواهانه دفاع می کرد.

کتاب سرود

انتشارات: نیماژ

نویسنده: آین رند

منبع: یک پزشک

به "معرفی کتاب: سرود، نوشته آین رند ، یک رمان دستوپیایی محشر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی کتاب: سرود، نوشته آین رند ، یک رمان دستوپیایی محشر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید