به این دلایل تخمه کدو مصرف کنید ، ارزش تغذیه ای تخمه کدو چقدر است؟
به گزارش وبلاگ بام شهر، تخمه کدو که در داخل کدو حلوایی وجود دارد، یکی از دانه های بسیار ارزشمند و مغذی است که می تواند به صورت متعادل در رژیم غذایی روزانه جای بگیرد.

به گزارش وبلاگ بام شهر، تخمه کدوی خام یا بدون نمک حاوی مقادیر قابل قبولی از پروتئین، چربی های غیراشباع، فیبر غذایی، منیزیم و آنتی اکسیدان های متنوع است. از این رو، استفاده از این خوراکی می تواند برای بچه ها و نوجوانان در سن رشد، افراد دچار کمبود وزن یا حتی خانم های باردار مفید باشد. در ادامه همین مطلب با مهم ترین مزایای این دانه ارزشمند آشنا خواهیم شد که به ترتیب عبارتند از:
1. تامین آنتی اکسیدان های مورد احتیاج بدن
تخمه کدو حاوی آنتی اکسیدان های بسیار قدرتمند و ارزشمندی مانند فنول ها و فلاونوئیدهاست. فنول ها ترکیباتی هستند که از بروز آسیب های سلولی در بدن جلوگیری می نمایند و آسیب های سلولی ناشی از افزایش سن را به حداقل ممکن می رسانند.
از طرف دیگر، فنول ها به عنوان ترکیبات ضدالتهاب، ضدمیکروب و ضدسرطان هم شناخته می شوند. فلاونوئیدهای موجود در تخمه کدو هم می توانند احتمال ابتلا به سرطان های ناشی از افزایش سن، بیماری های عروقی و آلزایمر را کاهش دهند. وجود فنول ها و فلاونوئیدها در یک ماده خوراکی باعث می گردد که آن خوراکی، اثر ضدالتهابی بسیار قدرتمندی پیدا کند.
2. تامین چربی های مفید برای بدن
هر 28 گرم یا یک چهارم لیوان از تخمه کدوی بدون نمک می تواند حجم بالایی از چربی های تک زنجیره ای و چندزنجیره ای غیراشباع را به بدن برساند و به این ترتیب باعث کاهش سطح کلسترول و تنظیم فشار خون گردد. تحقیقات نشان داده اند که کنترل کلسترول و فشار خون، کلید اصلی پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی ـ عروقی و حملات قلبی خواهد بود. اگر سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری های قلبی را دارید، می توانید هفته ای دو تا سه وعده و هر وعده حدود یک چهارم لیوان تخمه کدو مصرف کنید.
3. تامین منیزیم مناسب برای بدن
تخمه کدو یکی از برترین منابع غذایی برای دریافت منیزیم در دنیا است. منیزیم به عنوان یک ماده معدنی ارزشمند برای بیش از 300 عملکرد مختلف در بدن مورد احتیاج است. به عنوان مثال، عملکرد سیستم عصبی و عضلات، حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن، تنظیم ضربان قلب و افزایش استحکام استخوان ها به دریافت کامل منیزیم بستگی دارد.
از طرف دیگر، کمبود منیزیم می تواند سطح انرژی را کاهش دهد و تعادل فشار خون را مختل کند. با این حساب، می توان گفت که مصرف تخمه کدوی بدون نمک یاری زیادی به حفظ عملکرد ارگان های حیاتی بدن خواهد نمود.
ارزش تغذیه ای تخمه کدو
هر 28 گرم یا یک چهارم لیوان از تخمه کدوی بدون نمک و بدون پوست می تواند ریزمغذی های زیر را به بدن برساند؛ 163 کیلوکالری انرژی، 13.9 گرم چربی غیراشباع، 4.17 گرم کربوهیدرات، 1.84 گرم فیبر غذایی، 8.45 گرم پروتئین، 156 میلی گرم منیزیم (معادل با 37 درصد از احتیاج روزانه بدن)، 2.17 میلی گرم زینک (معادل با 19.7 درصد از احتیاج روزانه بدن) و 2.29 میلی گرم آهن (معادل با 12.7درصد از احتیاج روزانه بدن).
بد نیست بدانید که زینک (روی) موجود در تخمه کدو می تواند به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن یاری کند و نقشی اساسی در رشد سلول ها و ترمیم زخم ها داشته باشد. آهن موجود در تخمه کدو هم به انتقال اکسیژن در سلول های خونی یاری می نماید و باعث می گردد که عضلات بدن بتوانند اکسیژن را بهتر ذخیره و مصرف نمایند.
منبع: سلامت
منبع: همشهری آنلاین